Vad gör Smart Labz egentligen?

Livspusslet kräver god hälsa

 

Vi på Smart Labz såg ett problem. Världen utvecklas på så många plan, men vår hälsa verkar stå stilla och till och med försämras - hur kan det komma sig?

När vi frågar människor får vi följande svar:

 1. Det är svårt
 2. Jag har inte tid
 3. Jag vet inte var jag ska börja
 4. Jag orkar inte
 5. Jag har försökt allt

Sen tittade vi på hur människor får hjälp med sin hälsa idag. Oj vad mörkrädda vi blev.

I Sverige har vi en sjukvård av högsta klass och om du blir akut sjuk eller får en allvarlig skada är det lätt att få både billig och väldigt bra hjälp. Men om du har drabbats av olika livsstilssjukdomar, är nyfiken på att lära dig mer om hur just din kropp fungerar eller helt enkelt känner att något inte riktigt står rätt till i kroppen - då blir det mycket svårare att få hjälp. Med livsstilssjukdomar menar vi sjukdomar såsom övervikt, hjärt & kärlsjukdomar, IBS och andra kroniska sjukdomar som idag visar sig vara starkt kopplade till vår livsstil - även om många läkare fortfarande hävdar att de är obotbara.

Vi ser hälsa som att skräddarsy en kostym

Alla vet att en skräddarsydd kostym sitter bättre än en standardkostym, en skräddarsydd kostym mäts ju ut precis efter din kropp. Alla vet också att det inte går att klämma in en överviktig person i en smal kostym och att en alldeles för stor kostym lätt ser ut som ett tält på en smal person, eller hur?

Hur kommer det sig att sjukvården i världen idag gör just detta? Klämmer in både tjocka och smala människor i en “one size fits all” kostym. Inte så konstigt att det finns många som mår dåligt tänker vi! Det som är fantastiskt idag är att det inte behöver kosta så mycket att få en kostym i rätt storlek. Genom att ta hjälp av kunniga personer inom hälsa kan du få en kostym i rätt storlek, och kanske till och med skaffa dig en skräddarsydd kostym som du förhoppningsvis kan ha resten av livet. Det är Smart Labz mål!

Det vi gör på Smart Labz:

 • Vi hjälper dig till insikten att för att ha en hälsa i världsklass behöver du ta 100% ansvar över din hälsa. Vi inspirerar människor att ta ansvar och kontroll över sin egen hälsa.
 • Vi hjälper dig som vill ta ansvar att börja din hälsoresa. Längs vägen behövs hjälp, vägledning och coaching. Var ska jag börja och hur ska jag göra? Det är Smart Labz roll.
 • Förstår att alla människor är olika och behöver olika strategier för att må bra - alla behöver en egen skräddarsydd plan. Det vill vi hjälpa till att skapa genom att analysera ditt nuläge.

Det här verkar ju fantastiskt, eller hur? Men vad gör vi om dagarna och hur kan vi hjälpa dig?

Det vi erbjuder dig:

 • Hälsotester blodprover, tarmfloratester, stress-/återhämtningstester, urintester, salivtester.
 • Hälsoplaner - strategier för bättre hälsa, det vill säga hur du ska äta och leva varje dag för att exempelvis få mer energi eller förbättra din sköldkörtelfunktion.
   
 • Rådgivning - våra hälsocoacher och våra samarbetspartners hjälper dig att gå igenom provsvar, analysera din nuvarande livsstil och vägleda dig framåt. Kanske behöver du träffa en hälsocoach, en läkare eller en näringsrådgivare?

Så för alla dem som känner att sjukvård inte kommer hjälpa mig att må bättre på lång sikt, så är Smart Labz helt enkelt din guide i hälsodjungeln, och vi hjälper dig att:

 • Få reda på hur du mår på insidan
 • Guidar dig till rätt åtgärder, strategi eller person som kan hjälpa dig vidare

Till skillnad från andra alternativ idag så:

 • Erbjuder vi fler och mer avancerade tester än någon annan
 • Skräddarsyr vi åtgärder på ett unikt sätt

Vi vill helt enkelt det bästa för dig, för Sverige och för världen.

Beställ en hälsoplan idag

 • I samarbete med läkare och forskare
 • Unika blodtester i varje hälsoplan
 • Individanpassad hälsoplan utifrån dina provsvar
Läs mer