Smart Labz arbete under COVID-19

Kan jag fortfarande göra ett hälsotest under pandemin COVID-19?

Corona_covid-19-image

Stockholms läns landsting har gått ut och sagt att alla människor som upplever symptom ska stanna hemma och att endast de som är inlagda på sjukhus samt vårdpersonal ska testas för coronaviruset.

Vi skulle därför säga att det inte är en större risk att smittas på en vårdcentral än i en matbutik – kanske till och med lite högre risk i matbutiken. Majoriteten av alla människor som tar prover varje dag har inte smittsamma sjukdomar – utan tar istället tester för att undersöka hjärthälsa, blodsockernivåer, njur/leversjukdomar osv.

Vad händer med min remiss om jag vill vänta med mitt test?

Din remiss är giltig i 3 månader från köp. Om du är orolig för att din remiss skulle gå ut, kontakta oss så förlänger vi denna kostnadsfritt.

Är du osäker på om du ska uppsöka vård eller ej?

Om du är osäker på dina symptom eller orolig för om du redan är smittad så har Stockholms läns landsting gått ut med ett självskattningstest där du själv kan testa dig om du bör uppsöka vård eller ska stanna hemma.

Klicka här för att komma till testet

Är inte vården väldigt belastad just nu?

Primärvården och provtagningsenheterna har sina verksamheter separat. Vården har just nu en väldigt hög belastning, medans provtagningsenheterna runt om i Sverige inte har samma belastning. Vissa provtagningsenheter har till och med minskad belastning. Genom att gå och lämna ett blodprov ökar du inte belastningen på vården.

Har du fler frågor?

Om du har fler frågor, tveka då inte att kontakta oss. Vi på Smart Labz jobbar för din trygghet och ditt välmående. Kontakt oss genom att skicka ett mail till support@smartlabz.se eller klicka här för att chatta med oss direkt